Ranjavani kriminalac pao zbog krađe vozila

Nebojša Tomašević
Ranjavani kriminalac pao zbog krađe vozila

Banjaluka - Srđan Mićić (29) iz Brčkog, koji je ljetos ranjen u mafijaškom obračunu u Beogradu, i Miladin Maksimović (37) iz Ugljevika uhapšeni su zbog sumnje da su iz garaže Latifa Softića u Orahovi kod Gradiške ukrali "folksvagen tiguan" vrijedan 40.000 maraka, saznaje "Glas Srpske".

Obojica uhapšenih su poznati po činjenju krivičnih djela i krađama vozila. Oni su pali u četvrtak popodne u koordiniranoj akciji banjalučkog Centra javne bezbjednosti, policije Brčko distrikta i Stanice javne bezbjednosti Gradiška.

 - Tokom istrage o krađi "folksvagen tiguana" kojeg su lopovi odvezli 30. novembra ove godine na području Gradiške, policija je došla do saznanja da se S. M. i M. M. mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom. Oni su ubrzo pronađeni i uhapšeni. Tom prilikom pretresene su prostorije koje koriste i pronađeni dokazi koji ih povezuju sa krađom - saopšteno je iz CJB Banjaluka.

U policiji su istakli da su osumnjičene nakon ispitivanja predali u nadležnost banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva uz izvještaj koji ih tereti za tešku krađu.

Njihovo saslušanje do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nije bilo završeno. U policiji saznajemo da se provjerava da li se osumnjičeni Mićić i Maksimović mogu povezati sa drugim nerasvijetljenim krivičnim djelima.

Vlasnik ukradenog vozila Latif Softić kaže da je u vrijeme krađe bio s porodicom kod tasta i da pretpostavlja da su ga lopovi pratili.

- Kada sam došao kući, zatekao sam razvaljena vrata na kotlovnici koja vode u garažu. Kada sam ušao, vidio sam da nema vozila. Osim toga, lopovi su odnijeli nešto novca i načinili štetu na kući - rekao je Softić i dodao da je prije krađe vozilom koje mu je ukradeno išao u Banjaluku i da misli da su ga možda tamo kradljivci zapazili i pratili.

On je pohvalio rad policije koja je, kako je rekao, efikasno i brzo uradila svoj posao na hvatanju lopova.

Izrešetan u Beogradu

Srđan Mićić posljednji put bio je u žiži interesovanja javnosti početkom avgusta ove godine kada je ranjen u obračunu sa Nikolom L. u Krunskoj ulici u Beogradu. Oni su se prvo posvađali i tom prilikom Mićić je bejzbol palicom udario Nikolu koji je tada izvukao pištolj i pucao na njega. Sa tri hica ga je ranio u leđa, a jednim u nogu. Tom prilikom slučajno je ranjena i djevojka T. J. (22) koja je sjedjela u obližnjem kafiću. Nju je pogodio zalutali metak. Nikola L. je potom pobjegao, ali je uhapšen sat kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana