Radovi Ognjena Radumila izloženi u Banskom dvoru: Slikanje kao izlaz u izolaciji

M. M.
Radovi Ognjena Radumila izloženi u Banskom dvoru: Slikanje kao izlaz u izolaciji

BANjALUKA - Izložba “Portreti i još ponešto” autora Ognjena Radumila otvorena je u malom izložbenom salonu Banskog dvora.

- Kroz sve radove prožima se osjećanje samoće, izgubljenosti. Na početku nisam znao šta da radim, bilo je ograničeno kretanje. Onda sam shvatio da je to izlaz, da su to vrata, da je slikanje nešto što mene vodi napolje - kazao je Radumilo, osvrćući se na sam nastanak djela, koja je većinom stvarao prošle godine, tokom trajanja izolacije.

Na otvaranju postavke govorili su urednik likovnog programa Banskog dvora Slobodan Vidović, akademska slikarka Nina Babić i direktor Banskog dvora Mladen Matović.

- On nije pristupio formatu kojem umjetnici pristupaju kada slikaju jedan portret. Imam osjećaj da svi ti naslikani ljudi baš kao i on žele da izađu iz formata. On ih je simbolično kroz format stavio u njegov svijet. Portreti nam se mogu učiniti lepršavim, ali oni su slojeviti, od samih tehnika - kombinovane tehnike, akvarela i tuša, pa do one njegove lične slojevitosti, sve se to vidi na ovim radovima - rekla je Babićeva.

Izložba će biti otvorena mjesec dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana