Radnik pumpe "Nešković" vlasnika prijavio tužilaštvu

N.T.
Radnik pumpe "Nešković" vlasnika prijavio tužilaštvu

BIJELjINA - Pravni zastupnik Nebojše Čvrgića, advokat Vladimir Dragičević, podnio je krivičnu prijavu protiv kompanije "Nešković d.o.o" i vlasnika te firme Dragana Neškovića i zbog incidenta koji se dogodio na jednoj "Nešković" pumpi, a koji su zabilježile nadzorne kamere.

Čvrgić je bio radnik na pumpi pomenute kompanije, a na internetu se pojavio snimak na kome se vidi kako ga muškarac nečim gađa, a zatim tjera da skine radnu majicu.  Čvrgić tvrdi da ga je napao Nešković koji to sve negira.

Advokt Dragičević pojasnio je da su prijavu protiv Neškovića i kompanije podnijeli Okružnom tužilaštvu u Bijeljini.

Pojasnio je da, između ostalog, Neškovića terete za nasilničko ponašanje, zlostavljanje na radu, a kompaniju za povredu Zakona o radu zbog neprijavljivanja radnika.

- Ovakvim ponašanjem Dragan Nešković izvršio je krivično djela iz člana 362. Krivičnog zakonika Republike Srpske jer je izvršio nasilje nad oštećenim. On ga je grubo vrijeđao i zlostavljao, a pri tom teško narušio javni red i mir jer se sve dogodilo na radnom mjestu, u radno vrijeme – navodi se u prijavi,

Takođe, Čvrgićev pravni zastupnik smatra da je Nešković svojim ponašanjem ispoljio ponižavajuće postupanje koji ima karakter zlostavljanja i povrede ljudskog dostojanstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana