Radnica iz Kozarske Dubice osumnjičena da je oštetila firmu pokojnog vlasnika za pola miliona KM

J. Sa.
Radnica iz Kozarske Dubice osumnjičena da je oštetila firmu pokojnog vlasnika za pola miliona KM

PRIJEDOR- Protiv žene R. K. (65) iz Kozarske Dubice policija je podnijela izvještaj Okružnom tužilaštvu Prijedor zbog zloupotrebe "teške" blizu pola miliona maraka, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Iz Policijske uprave Prijedor saopštili su da se osumnjičena tereti da je nakon smrti vlasnika i odgovornog lica privrednog društva iz Kozarske Dubice od 2016. do 2019. godine kao jedini zaposlenik, bez zakonitog ovlaštenja raspolagala imovinom društva i vršila prodaju imovine, a dio novčanih sredstava ostvarenih prodajom sebi protivpravno prisvajala.

- Osumnjičena je kod nadležnog suda kao fizičko lice u svojstvu tužitelja pokrenula više sudskih postupaka protiv privrednog društva gdje je, istovremeno, neovlašteno istupala i kao lice za zastupanje društva, te s tim u vezi svjesno nije dostavljala odgovore na tužbe u ime društva, pa je u tim postupcima osumnjičena po osnovu sudskih presuda naplatila sebi određena potraživanja na štetu društva-navode iz policije.

Dodaju da je ona na taj način oštetila društvo za 494, 956KM, a sebi je pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 271, 771KM.

- Osumnjičena je tako počinila krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, zloupotreba položaja odgovornog lica i pronevjera- saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana