Radiću mjesec dana pritvora

J. Sa.
Radiću mjesec dana pritvora

SARAJEVO - Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Goranu Radiću (45) iz Gračanice, a koji je uhapšen u akciji "Ira" zbog organizovanog šverca oružjem.

- Osumnjičeni je pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe iz Krivičnog zakona BiH. Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivnu istragu - saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Akcija "Ira" počela je 13. aprila kada je uhapšeno 18 osoba  zbog sumnje da su se bavili organizovanim švercom narkoticima, te neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe. Među uhapšenima se našao i sudija Osnovnog suda u Bijeljini Jovan Savić.

Nakon saslušanja na prijedlog Tužilaštva BiH određen je pritvor za devet osumnjičenih. Iza rešetaka su završili pomenuti sudija Savić, te Željko Radovanović Krečo, Igor Vilotić, Samir Alagić, Mišo Rosiću, Saša Kovačević, Dragan Muharemović, Anđelko Đokić i Miroslav Pajić.

Tokom akcije pretreseno je devet lokacija i zaplijenjeno  oko 80.000 KM koje potiču od zaplijene droga.

 Prema tvrdnjama Tužilaštva tokom istrage utvrđeno je da su osumnjičeni  prodaju droge dogovarali putem aplikacija "Skaj" i "Anom". U ovom slučaju akcijom je bio obuhvaćen i  Mile Rosić koji je u bjekstvu, a kome je kako saznajemo sudija Jovan Savić odavao informacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana