Racije u lokalima u Banjaluci: Oduzeti kokain, suzavac i teleskopska palica

Jasmina Salopek
Racije u lokalima u Banjaluci: Oduzeti kokain, suzavac i teleskopska palica

BANjALUKA - Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka tokom proteklog vikenda radeći na otkrivanju i sprečavanju krivičnih djela i prekršaja, izvršili su racije u 10 ugostiteljskih objekata i tom prilikom oduzeli kokain, suzavce i palice, a više osoba je uhapšeno.

 „Glas Srpske“ saznaje da su racije između ostalog bile u klubovima “Bum bum rum” i „Spejs“ te  “Haos pabu” i “Tuborg pabu” i drugim lokalima.

Prilikom  racije, 18. decembra u ugostiteljskom objektu na području Grada Banjaluka, policija je uhapsila  S.Đ. iz Banjaluke, jer je kada je uočio policajce od sebe odbacio četiri pvc vrećice u kojima se nalazio kokain, ukupne mase 2,2 grama. Podvrgnut je ispitivanju na prisustvo opojnih droga i tom prilikom je utvrđeno prisustvo kokaina u organizmu. Od S.Đ. su uz potvrdu oduzete pomenute četiri pvc vrećice.

U toku je preduzimanje mjera i radnji u cilju utvrđivanja krivične ili prekršajne odgovornosti.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci.

Istog dana, prilikom racije u ugostiteljskom objektu takođe na području Grada Banjaluka, policijski službenci su uhapsili N.R. iz Banjaluke, koji je takođe kada e uočio policajace od sebe odbacio jednu pvc vrećicu u kojoj se nalazio kokain, ukupne bruto mase 0,8 grama. Od N.R. je uz potvrdu oduzeta pvc vrećica, te mu je izdat nalog zbog počinjenog prekršaja.

– Tokom sprovođenja navedenih operativno taktičkih mjera i radnji pronađena su i oduzeta dva biber spreja – suzavca i jedna metalna teleskopska palica.

Osim toga, četiri  konobara u ugostiteljskim objektima sankcionisana su zbog posluživanja alkohola osobama kojima nisu smjeli, a šest osoba je uhapšeno zbog ometanja policije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana