Racije u 11 ugostiteljskih objekata: U kafiću u Banjaluci 44 maljoljetnika konzumirala alkohol

Srna
Foto: printskrin

BANjALUKA - Pripadnici Policijske uprave Banjaluka evidentirali su proteklog vikenda brojne nepravilnosti u okviru racija obavljenih u 11 ugostiteljskih objekata na području tog grada, te opština Kotor Varoš, Kneževo i Čelinac.

U jednom ugostiteljskom objektu u Banjaluci 44 maloljetna lica zatečena su da konzumiraju alkoholna pića o čemu je obaviješten Centar za socijalni rad, a u vezi s tim kažnjena su četiri radnika ugostiteljskih objekata zbog kršenja odredaba Zakona o javnom redu i miru.

Takođe, prekršajno je kažnjeno lice čiji su inicijali M.U. iz Banjaluke, a od kojeg je oduzet bodež. Policija je tokom vikenda od lica čiji su inicijali O.O. iz Banjaluke oduzela određenu količinu zelene biljne materije koja asocira na marihuanu, a od lica A.K. iz Banjaluke određenu količinu bijele praškaste materije koja asocira na spid.

"Kod A.K. utvrđeno je prisustvo opojne droge amfetamin u organizmu. Od lica T.V. iz Banjaluke oduzeta je određena količina tableta leksilijum. Ova lica su uhapšena i uručeni su im prekršajni nalozi zbog kršenja odredbi Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Tokom proteklog vikenda obavljena je pojačana kontrola vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kontrola tehničke ispravnosti i upotrebe bezbjednosnog pojasa. Zbog alkoholisanosti kažnjena su 24 vozača, koliko ih je isključeno iz saobraćaja. Kažnjeno je i osam učesnika u saobraćaju zbog upravljanja tehnički neispravnim vozilom, te 12 učesnika u saobraćaju zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa.

Zbog počinjenih krivičnih djela i prekršaja u dane vikenda lišeno je slobode 14 lica. Pripadnici banjalučke Policije su 25. februara uhapsili lice čiji su inicijali G.M. iz Banjaluke za kojim je po naredbi Opštinskog suda Travnik bila raspisana centralna potjernica zbog krađe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana