Racija u selu Sijekovac kod Broda: U ustima krio narkotike od policije

N. T.
Foto: GS

BROD - Dragan M. (32) iz Broda pokušao je da u ustima sakrije dvije vrećice kokaina kada je policija upala na "korona žurku" u Sijekovcu kod Broda gdje je u jednoj kući zatekla 19 muškaraca, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Prema nezvaničnim informacijama momci su se okupili u kući Vladimira B. (36) koji je kako je policija i utvrdila organizovao žurku.

Tokom istrage osim kod Dragana M. Koji je u ustima pokušao da sakrije oko dva grama konaina u vrećicama, policija je pronašla još oko šest grama ove droge kod Danila Đ. (38) iz Broda.

Policijska uprava Doboj, navodeći inicijale pomeutih lica, saopštila je da je pomenuta žurka otkrivena u okviru racije.

- U okviru racije na području opštine Brod pretresena je kuća i objekti koje koristi V. B. kao i osobe i vozila koje su zatečeni na tom mjestu. Zatečeno je 19 lica i pronađeno je ukupno 8, 5 grama kokaina, od čega je osumnjičeni D M. Ustima krio 2,1 gram, dok je pretresom D. Đ. Pronađeno još 6,1 grama koklaina - saopštila je PU Doboj.

Dodali su da će nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj protiv V.B. koji je organizovao okupljanje na svom privatnom posjedu, biti dostavljen ivještaj o izvršenim krivičnim djelima nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije i omogućavanje uživanja opojnih droga.

- 'Protiv D.M. i D.Đ. biće pokrenuti zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz člana 4. Zakona o suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga BiH - naveli su iz policije.

Istakli su da su raciju sproveli Službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj u saradnji sa Policijskom stanicom Brod te uz angažovanje policijskih službenika Jedinice žandarmerije PU Doboj, Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, Policijske stanice Doboj 1 i Policijske stanice Doboj 2, na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana