Detalji pucnjave u Trnu: Preminuo mladić ranjen u pucnjavi u Trnu, uhapšene dvije osobe

N.T.
Detalji pucnjave u Trnu: Preminuo mladić ranjen u pucnjavi u Trnu, uhapšene dvije osobe

BANjALUKA - Dalibor Čamber /46/ iz Laktaša osumnjičen je da je, u društvu sa osumnjičenim Milanom Đurđevićem /42/, takođe, iz Laktaša, ranio iz pištolja sugrađane S.D. i B.A. /22/, nakon čega je S.D. preminuo., potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Mladić iz Laktaša čiji su inicijali S.D. preminuo u je u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske od posljedica ranjavanja sinoć u 22.50 časova u pucnjavi na benzinskoj pumpi u Trnu, u opštini Laktaši, saopšteno je danas iz Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

 Policija je zbog ovog događaja uhapsila Dalibora Čambera i Momira Đurđevića oba iz Laktaša. Sve se desilo sinoć u 22.50 časova kod jedne benzinske pumpe u Trnu, saopšteno iz Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

 - Prema prijavi  D.Č., koji je bio u društvu M.Đ. iz Laktaša, pucao je iz pištolja i ranio D.S. u predjelu stomaka, a  A.B. u  noge, obojica iz Laktaša. To se desilo na parkiralištu benzinske pumpe u mjestu Trn područje opštine Laktaši. Povrijeđeni  su prevezeni u UKC RS, gdje je  D.S. u 00.30 časova preminuo, čime je izvršeno krivično djelo ubistvo - saopšteno je iz MUP-a RS.

Uviđaj je obavila dežurni tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva Hana Vranješević zajedno sa pripadnicima Policijske stanice Laktaši.

Ona je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti počinjenog teškog ubistva, a naložena je i obdukcija tijela koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.
 

Nezvanično saznajemo da se sukob desio na  parkingu kod pumpe Nis petro. Izvor blizak istrazi je pojasnio da  su se prvo posvađali i sukobili Čamber i Aleksa B.

- Tokom sukoba Čamber je hicem iz pištolja u noge upucao Aleksu B. Kada je to vidio Duško S. prišao im je i pokušao da Čamberu otme oružje i tom prilikom on ga je upucao u stomak-rekao je naš izvor.

Dodao ke da se istražuju motivi sukoba i drugi detalji.

Saznajemo da je Čamber osumnjičen da je pucao, a on je od ranije poznat po sukobu s zakonom i činjenju krivičnih djela.

On je početkom aprila prošle godine hapšen zajedno sa bratom, a tada je kod njih pronađeno oružje te lažne policijske značke i rotacije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana