Pucao i prijetio rođaku, policija mu u kući pronašla eksploziv

N. T.
Pucao i prijetio rođaku, policija mu u kući pronašla eksploziv

FOČA - Rajko J. iz Foče osumnjičen je da je ispalio rafal iz automatske puške nakon svađe sa svojim rođakom Novakom R. u selu Vojnovići kod Foče, a nakon toga je policija kod njega pronašla eksploziv i municiju, saznaje „Glas Srpske".

U Policijskoj upravi Foča, navodeći inicijale, kazali su da osumnjičenog terete za ugrožavanje bezbjednosti i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

- Ovaj slučaj otkriven je na osnovu operativnih saznanja pripadnika policije da je J. R. 22. avgusta ispalio više hitaca iz vatrenog oružja u vazduh. Otkriveno je da je on od ranije u zavađenim odnosima sa svojim komšijom J.N koji je zbog pucnjave strahovao za svoj život – rekli su u policiji.

Dodaju da su, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Foči, a uz saglasnost postupajućeg tužioca, policijski službenici Policijske uprave Foča u utorak izvršili su pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi J.R. u selu Vojnovići.

- Tom prilikom kod istog su pronašli i oduzeli veću količinu municije te određen broj eksploziva čije držanje građanima nije dozvoljeno- rekli su u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana