Pucali, pa bježeći od policije i bacili drogu: Bijeljinci idu pred tužioca

Nebojša Tomašević
Pucali, pa bježeći od policije i bacili drogu: Bijeljinci idu pred tužioca

BIJELjINA – Osumnjičeni L.Š., A.K. i B.J. koje je policija juče uhapsila zbog pucnjave iz automatske puške u Puharama u Bijeljini i posjedovanja narkotika biće predati u nadležnost Okružnog tužilaštva u Bijeljini, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Bijeljina pomenuti  su uhapšeni juče nakon prijave da nepoznato lice  ili više njih, puca iz vatrenog oružja pojedinačnom i rafalnom paljbom u Puharama kod Bijeljine.

- Policija odmah izašla na lice mjesta i uočila automobil i pored vozila tri lica od kojih je jedan imao automatsku pušku. Na naređenje policijskih službenika da odbace oružje isti su se oglušili i dali u bijeg, prilikom čega su od sebe odbacili određenu količinu narkotičkih sredstava i automatsku pušku - saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Potvrdili su da su poslije toga  ubrzo uhapšeni L.Š, A.K. i B.J. te da je pronađena i automatska puška sa okvirom iz koje je najvjerovatnije pucani.

 - Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijeljini  pretresen je stan i druge prostorije koje koriste uhapšeni. Tom prilikom pronađena je i privremeno oduzeta određena količina marihuane, spid, ručna bomba, medicinske droge, drobilice, novac, kao i više predmeta sa tragovima droge na sebi - navodi se u saopštenju.

Osumnjičenima se na teret stavlja da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti.

U policiji su rekli da ne mogu da kažu više detalja i da će se o svemu oglasiti tužilaštvo  nakon što sasluša osumnjčene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana