PU Istočno Sarajevo: Biće preduzete neophodne mjere a bezbjednosna situacija bude bolja

Srna
PU Istočno Sarajevo: Biće preduzete neophodne mjere a bezbjednosna situacija bude bolja

PALE- Policijska uprava Istočno Sarajevo će u narednom periodu preduzeti sve neophodne mjere da bi bezbjednosna situacija na području u nadležnosti ove uprave bila bolja, saopšteno je danas na konferenciji za novinare na Palama.

Načelnik Policijske uprave Branimir Šehovac rekao je novinarima da je bezbjednosna situacija stabilna, te da su u maju imali zabilježeno smanjenje ukupnog broja krivičnih djela, a koeficijent ukupne rasvijetljenosti je 87 odsto.

Tokom maja je na ovom području zabilježeno 41 krivično djelo, što je za 29 odsto manje u odnosu na isti mjesec prošle godine.

"Nismo imali krivičnih djela sa većim stepenom društvene opasnosti u maju, kao ni otuđenih vozila i drugih težih krivičnih djela", istakao je Šehovac.

Prema njegovim riječima, na području opštine Han Pijesak pronašli su jedno ukradeno vozilo sa područja Živinica iz Federacije BiH, koje je vraćeno vlasniku.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Radomir Cerovina izjavio je da su počinjena dva krivična djela iz privrednog kriminaliteta i dva krivična djela u vezi sa opojnim drogama.

Načelnik Sektora policije Milan Čvoro rekao je da je evidentirano 36 narušavanja javnog reda i mira ili 28,6 odsto više u odnosu na isti period lani, a najčešći prekršaji su vrijeđanje i ugrožavanje bezbjednosti prijetnjom. Sankcionisano je 46 lica zbo narušavanja javnog reda i mira.

Prema njegovim riječima, dogodilo se 57 saobraćajnih nezgoda, što je za 9,6 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Čvoro je istakao da u maju nije bilo nesreća sa poginulim licima, dok su prošle godine u ovom mjesecu, stradala četiri lica.

On je istakao da je u upotrebi osam stacionarnih radara i da je od 12. maja, kada su počeli sa radom, evidentirano 2.993 prekršaja iz saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana