Provalnik iz Dervente kroz kupatilo ušao u kuću i ukrao 500 evra

N.T.
Provalnik iz Dervente kroz kupatilo ušao u kuću i ukrao 500 evra

DERVENTA - Elmir Mašić (42) iz Dervente uhapšen je zbog sumnje da je provalio u kuću vlasništvo E.G. u Derventi i ukrao oko 500 evra, a naknadno je utvrđeno da je on serijski provalnik, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Nezvanično saznajemo da je on kuću E.G. ušao tako što je razbio prozor na kupatilu i ušao u kuću dok su ukućani spavali.

Nakon hapšenja policija je, kako saznajemo, došla do saznanja da je  Mašić i ranije činio krađe pa je pretresena kuća koju koristi  te su nađene ukradene stvari. Pronađeno je više motornih pila, alata, kosačica i brusilica.

Iz Policijske urpave Doboj, navodeći inicijale, saopštili su da su Mašića uhapsili 19. septembra nakon prijave E. G. da mu je provaljeno u kuću.

- Prema prijavi, provalnik je iz kuće ukrao torbicu u kojoj su se nalazili lični dokumenti i novac. Istragom je policija ubrzo došla do saznanja da je pomenutu krađu počinio E.M. te je on uhapšen. Ukradeni predmeti su našeni i biće vraćeni - saopštila je Policijska uprava Doboj.

Dodaje se da su pripadnici Policijske stanice Derventa istražujući ovaj slučaj došli do saznanja da se E.M. može dovesti u vezu i sa izvršenjem serije drugih krivičnih djela

- Utvrđeno je da je osumnjičeni krao razni alat, motorne pile, kosačice, brusilice, elektro-motore i slično. Na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa izvršen je pretres kuće koju koristi E.M. prilikom čega su pronađeni i oduzeti predmeti koji najvjerovatnije potiču iz izvršenja više krivičnih djela-stoji u saopštenju.

Policija osumnjičenog Mašića tereti za teške krađe i protiv njega  će biti podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana