Provalnici staricu gazili nogama do smrti

Vedrana Kulaga
Provalnici staricu gazili nogama do smrti

ISTOČNO SARAJEVO - Obdukcijom tijela starice Ane Rudan (74), koja je u ponedjeljak uveče pronađena mrtva u svojoj kući u naselju Pavlovac u Istočnom Sarajevu, utvrđeno je da je ona umrla od povreda koje su joj nanijeli provalnici gazeći je nogama.

Portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić kazala je juče da je obdukcijom ustanovljeno da su provalnici staricu gazili nogama i slomili joj rebra, koja su probila jetru usljed čega je nastupilo krvarenje i smrt.

Tešićeva je istakla da su i na vratu starice uočljivi tragovi nasilja i da su joj ruke i noge bile vezane kablom.

- Provalnici su iz kuće odnijeli oko 6.000 dolara i nekoliko hiljada maraka. Sa lica mjesta izuzeti su određeni tragovi i policija nastavlja potragu za osobama koje su počinile ovo krivično djelo - kazala je Tešićeva.

Policija je u ponedjeljak uveče oko 22.20 časova pronašla beživotno tijelo Ane Rudan u kući u ulici Jovana Dučića u Istočnom Novom Sarajevu.

Nesrećna žena bila je vezana kablom. Policija je tijelo starice zatekla na podu, a stan je bio ispreturan.

Policija CJB Istočno Sarajevo u ponedjeljak u 21 čas započela je uviđaj.

Inspektori su pretraživali kuću starice s ciljem pronalaska dokaza razbojništva, a obavljeni su i razgovori sa rodbinom nastradale da se utvrdi šta je nestalo iz kuće.

Jedan od komšija ispričao je da je starica živjela sama, a njen sin Željko otišao je u Avganistan.

Željko Rudan je razveden, a njegova bivša supruga sa ćerkom Jelenom takođe živi u Istočnom Sarajevu.

Komšije Ane Rudan ispričale su da je unuka baku često obilazila.

Nekoliko dana prije ubistva starica je, prema riječima komšija, unuku upozorila da se pazi, jer je primijetila da sedam dana oko kuće kruži neki automobil.

Jelena je kod bake bila u subotu i otišla u nedjelju, nazvala je baku u ponedjeljak, ali joj se ona nije javljala, pa je zamolila prijateljicu Ninu da ode i vidi šta se dešava.

Nina je otišla i zatekla provaljena vrata, pa nije ulazila u kuću. Poslije toga o događaju su komšije obavijestile policiju.

Apel

Portparol CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić pozvala je građane da pomognu policiji u rasvjetljavanju ovog krivičnog djela i da, ako su onoga dana kada se ubistvo dogodilo primijetili bilo kakvo sumnjivo ponašanje pojedinaca ili grupe, isto prijave policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana