Prouzrokovao stečaj firme i oštetio Poresku upravu Srpske

Srna
Foto: Ilustracija

DOBOJ- Dobojska policija podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj protiv lica iz ovog grada čiji su inicijali V.P. zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo prouzrokovanje stečaja i oštetilo Poresku upravu Republike Srpske za 61.724 KM i Upravu za indirektno oporezivanje BiH za 2.014 KM.

Iz dobojske Policijske uprave je saopšteno da je V.P. kao odgovorno lice privrednog društva iz Doboja, čiju je funkciju obavljalo do otvaranja stečajnog postupka, odnosno do početka juna 2020. godine, neracionalnim trošenjem sredstava i njihovim otuđenjem u bescijenje prouzrokovalo stečaj.

Ovo lice je cjelokupnu imovinu privrednog društva prodalo jedinom kupcu iz Doboja na osnovu samo jedne ponude, bez javnog oglašavanja, po cijeni od 259.500 KM, iako vrijednost nekretnina, po procjeni Poreske uprave Republike Srpske iznosi 728.075 KM.

"Lice je sredstvima od prodaje neracionalno raspolagalo na način da je vratilo određenu pozajmnicu povezanom pravnom licu, a potom sebi isplatilo mjesečne plate, čime je uskratilo povjerioce, i to, prije svega, Poresku upravu Srpske za iznos od 61.724 KM i Upravu za indirektno oporezivanje BiH za 2.014 KM, kojima su nakon stečajnog postupka priznata prijavljena potraživanja", navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana