Produžen pritvor portiru Doma "Rada Vranješević" osumnjičenom za obljubu djevojčice

Nebojša Tomašević
Foto: D.Pozderović

BANjALUKA - Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci za još dva mjeseca produžio je pritvor portiru Doma "Rada Vranješević" A. K. (42) kojeg terete da je obljubio trinaestogodišnju djevojčicu, štićenicu tog Doma.

Iz Suda je saopšteno da je pritvor produžen  zbog bojazni od ponavljanja krivičnog djela,  utucaja na svjedoke i dokaze, kao i zbog  težine krivičnog djela i uznemirenja javnosti.

Portiru  A. K. se na teret stavlja obljuba nad djetetom mlađim od 15 godina. On je uhapšen krajem januara i pritvoren, a  otkriven je nakon hapšenja E.H. (25) iz Modriče kojem je nedavno banjalučki Osnovni sud produžio pritvor takođe zbog sumnje da je obljubio štićenicu Doma “Rada Vranješević”.

Taj slučaj je otkriven još  17. decembra kada se djevojčica požalila nadležnima u Domu. Portir je tada suspendovan i suspenzija je trajala 17 dana, a ponovo je suspendovan nakon što je uhapšen.

Poslije tog otkriven je još jedan slučaj seksualne zloupotrebe štićenica Doma za šta je osumnjičen portir M.J. (60) kojeg  terete ga  da je seksualno iskorištavao sedamnaestogodišnju u periodu od kraja septembra prošle do 6. januara ove godine. Protiv njega je izvještaj tužilaštvu podnesen početkom februara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana