Prnjavorčaninu potvrđeno šest i po godina zatvora zbog smrti djevojčice

Nebojša Tomašević
Foto: Printskrin video

BANjALUKA - Nisvet Mujkić (26) iz Prnjavora u Vrhovnom sudu Republike Srpske pravosnažno je osuđen na šest i po godina zatvora jer je pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Vanja Rudić (13), a za četiri godine mu je smanjena zabrana upravljanja motornim vozilom "B" kategorije".

-  Sudsko vijeće uvažilo je žalbu branioca, dok je žalba tužilaštva odbijena kao neosnovana. Presuda je preinačena u dijelu koji se odnosi na zabranu upravljanja vozilom. Umjesto zabrane od osam godina, izrečena mu je  četvorogodišnja zabrana voženja. Ta mjera se računa tek nakon što Mujkić odleži zatvorsku kaznu-kazala je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Prema presudi, Mujkić je djevojčicu udario automobilom i usmrtio  10. oktobra 2020. godine oko 21.20 časova dok je stajala na trotoaru na raskrsnici ulica Laze Lazarevića i Novaka Pivaševića u centru Pravora. On je bio pijan i vozio je nedozvoljenom brzinom od oko 105 kilometara na čas.

U presudi stoji da je on tog dana pijančio od 17 do 21 čas u kafiću "Skver" te da je po izlasku iz lokala sjeo za volan. Prema presudi, insistirao je na tome da vozi, a  sa njim je u vozilu, kao suvozač, bio Srđan Stojčinović koji je lakše povrijeđen.

- Mujkić je vozilom išao iz pravca Beogradske ulice ka centru Prnjavora. Vozilom se uključio u ulicu Laze Lazarevića, vozeći 105,6 kilometara Zbog nasilničke i više nego duplo veće brzine od dozvoljene, došlo je do zanošenja vozila te prelaska "golfa" na trotoar i pločnik ispred gradske parking garaže gdje je bila djevojčica. Vozilo je lijevom bočnom stranom udarilo trinaestogodišnjakinju  koja je zadobila teške povrede usljed kojih je preminua-stoji u presudi.

Mujkić je ranije priznao krivicu koju je prihvatilo sudsko vijeće banjalučkog Okružnog suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana