Prnjavorčaninu šest i po godina robije za smrt djevojčice

Nebojša Tomašević
Foto: Printskrin video

BANjALUKA - Nisvet Mujkić (25) iz Prnjavora osuđen je na šest i po godina zatvora jer je vozeći u stanju teškog pijanstva i nedozvoljenom brzinom automobilom udario i usmrtio Vanju Rudić (13) u centru Prnjavora.

Sud mu je izrekao i zabranu upravljanja vozilom "B" kategorije u trajanju od osam godina i produžio pritvor.

Tužilac Željka Fabić rekla je da nije zadovoljna presudom.

Mujkić je ranije priznao krivicu koju je prihvatilo sudsko vijeće, a Fabićeva je tražila za njega maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora, a odbrana minimalnu kaznu.

Prema optužnici, on je 10. oktobra lani oko 21.19 časova automobilom udario i usmrtio djevojčicu koja je stajala na trotoaru na raskrsnici ulica Laze Lazarevića i Novaka Pivaševića u centru Pravora.

U optužnici stoji da je on tog dana pijančio od 17 do 21 čas u kafiću "Skver" te da je po izlasku iz lokala sjeo za volan. Prema optužnici, insistirao ne na tome da vozi, a  sa njim je kao suvozač bio Srđan Stojčinović koji je lakše povrijeđen. U optužnici stoji da je Mujkić u vrijeme nesreće bio u stanju teškog pijanstva te da je njegova sposobnost da shvati značaj svog djela i da upravlja postupcima bila bitno smanjena.

- Vozio je nasilničkom vožnjom od 105,6 kilometara na čas i bio je pijan  - imao je 2,01 g/kg  alkohola u krvi. Brzi trest pokazao je da je pozitivan na droge. Iako test krvi nije pokazao tragove narkotika,  on je  priznao da je konzumirao marihuanu, a kod njega je nađeno pola džointa. Život je izgubilo dijete od 13 godina ni krivo ni dužno. Pokušala je da pobjegne, ali zbog brzine automobila nije mogla - rekla je ranije tužilac Fabić.

Maksimalnu kaznu tražili su i roditelji stradale djevojčice Lazo i Ljiljana Rudić.

Mujkić je ranije kazao da se nesreće ni ne sjeća te istakao da mu je veoma žao zbog svega.

Pred zgradom suda se pred izricanje presude okupilo 20-ak Prnjavorčana koji su istakli da su nezadovoljni izrečenom kaznom  jer smatraju da je preniska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana