Privedeno više desetina lica zbog ubistva Bašića, jedna osoba predata tužiocu

N.T.
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA - Policija je u okviru istrage ubistva načelnika kriminalističke policije u Prijedoru Radenka Bašića do sada privela više desetina lica koji se mogu dovesti u vezu sa tim zločinom, a D. R. je predat tužilaštvu u Prijedoru.

-  Lice D. R. iz Prijedora je nakon kriminalističke obrade u policiji predato u dalju nadležnost okružnom tužiocu  Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru. U ovim aktivnostima MUP sarđuje sa predstavnicima drugih policijskih agencija, a  sve aktivnosti se sprovode pod nadzorom nadležnog tužilaštva - saopšteno je iz  MUP-a RS.

Prema nezvaničnim infromacijama Prijedorčanin D. R. je nakon predaje Tužilaštvu bio pušten, ali ga je policija opet uhapsila. Nije saopštena njegova uloga u ovom zločinu niti drugi detalji.

Alternativna televizija je javila da su u Bileći uhapšeni A.I. i S.D.,koji se mogu dovesti u vezu sa ubistvom Bašića, ali to u policiji nisu potvrdili ni demantovali.

Ranije MUP objavio foto robot osobe za koju se sumnja da je učestvovala u zločinu.

Policija je pozvala sve građane da ukoliko prepoznaju osobu sa slike, ili imaju informaciju o njegovom kretanju da o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu ili da pozovu policiju na broj 122.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana