Privedeno 20 osoba na kriminalističku obradu zbog ubistva Bašića

Nebojša Tomašević
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Policija je u okviru istrage ubistva načelnika kriminalističke policije u Prijedoru Radenka Bašića, privela 20 osoba, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

 - Obavljena je kriminalistička obrada nad 20 lica s ciljem otkrivanja, rasvjetljavanja i dokazivanja organizatora, saučesnika i neposrednog izvršioca navedenog krivičnog djela. Aktivnosti su realizovane 26. na 27. mart na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Upravom za borbu protiv terorizma i ekstremizma, Specijalnom-antiterorističkom jedinicom, Žandarmerijom i PU Banjaluka-navodi se u saopštenju.

Ističe se da su tokom aktivnosti, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su, pored prethodno osumnjičenog organizatora i naručioca kojem je na prijedlog Tužilaštva BiH od strane Suda BiH određen pritvor 24. marta indetifikovali neposrednog izvršioca i saučesnike u izvršenju krivičnog djela.

- Nad ovim licima je u toku kriminalistička obrada, te izuzimanje i dokumentovanje svih predmeta i tragova koji potiču iz izvršenja ovog krivičnog djela. U toku je i dalje opsežna istraga u saradnji sa nadležnim tužilaštvima - stoji u saopštenju.

Kao direktni izvršilac ubistva označen je Aleksandar Miljatović koji je zajedno sa pomagačem uhapšen tokom akcije koja je izedena noćas. Ranije uhapšen i odlukom Suda BiH privtoren Dalibor Railić zvani Dugi kojeg, kako se sada saznaje, policija sumnjiči da je naručilac o organizatovr ubistva. U okviru istrage zločina odlukom Okružnog suda u Prijedoru pritvoren je Siniša P. kojem se na teret stavlja pomaganje u ovom teškom ubistvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana