Pritvoreni nasilnici koji su blokirali policiju i napali svjedoka

N.T.
Foto: Ilustracija

PETROVO - Oosnovni sud Doboj odredio je pritvor Slavku S. (48), Aleksandru S. (28) i Predragu P. (30) iz Petrova koji su osumnjičeni da su presreli blokirali policijsko auto te iz njega izvukli B.Z. sa kojima imaju nerazjašnjene račune od ranije, te ga pretukli, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako saznajemo od optuženih su privremeno oduzeta vozila koja su koristili prilikom izvršenja krivičnih djela.

Sve se desilo 12.februara u mjestu Sočkovac gdje su osumnjileni presreli policijsko vozilo koje je previozilo B.Z. (56) jer je on svjedok u jednom predmetu samovlašće. Izvor blizak istrazi je kazao da je prvo Slavko S. svojim "tiguanom" stao ispred policijskog vozila.

- Kada su se policajci zaustavili iza njihovog vozila stao je "golf" kojim je upravljao Predrag P. s kojim je uv ozilu bio Aleksandar S. Nakon zaustavljanja pomenuti mladići su prišli službenom automobilu te iz njega nasilno izvukli B.Z. Oborili su ga na asfalt i počekli da tuku-rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da su tada policajci reagovali i spriječili dalju tuču i uhapsili osumnjičene.

Iz  Policijske upravi Doboj navpdeći inicijale saopštili su da osumnjičene Slavka S. i Aleksandra S. terete za nasilničko ponašanje i sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje, dok se Predragu P. na teret stavlja sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje.

Kako nezvanično saznajemo sukobu je prethodio raniji sukob oštećenog i osumnjičenih koji su zajedno radili u jednoj firmi a koju je ošteceni bio napustio. Policija je trebalo da sasluša Z.B. u svojstvu svjedoka, te se sumnja da su napadom htjeli spriječiti njegovo svjedočenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana