Pritvorena petorka uhapšena u akciji “Fjudžitiv”

Nebojša Tomašević
Foto: Ustupljena fotografija

BANjALUKA - Banjalučki Okružni sud odredio je pritvor  za pet uhapšenih u akciji “Fjudžitiv” zbog sumnje da su se bavili švercom narkoticima i drugima davali droge na uživanje.

Pritvor je određen ocu i sinu Saši (47) i Srđanu Rađeviću (22),  Draganu Popovcu (52), Stefanu Trniniću (29) i Davoru Ercegu koji je u bjekstvu. Sud je odbio prijedlog tužilaštva za određivanje pritvora Vlatku Blaževiću (47). Kako je saopšteno iz suda, navodeći inicijale osumnjičenih, pritvor je  Rađevićima i Trniniću određen zbog bojazni od uticaja na dokaze, svjedoke,  saučesnike i prikrivače, dok je Popovcu osim zbog tog razloga pritvor određen i zbog bojazni od ponavljanja krivičnog djela. Erceg je pritvoren zbog bojazni od bjekstva. Svima se na teret stavlja da su učinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. Osumnjičeni Popovac i Erceg dodatno se terete da su počinili krivično djelo omogućavanje uživanja opojne droge.

U pomenutoj akciji bio je uhapšen Banjalučanin Bojan Čučak (32) koji je nakon ispitivanja u policiji pušten. Akcijom je obuhvaćena i supruga Davora Ercega, Željka koja se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne, kao i Dragan  Gajić koji se nalazi u pritvoru po rješenju Suda BiH.

Banjaluško Okružno tužilaštvo osumnjičene sumnjiči da su se tokom 2020., 2021. i 2022. godine bavili neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga. Odnosno terete ih da su od sredine 2020. godine do 20.12.2022.godine, nabavljali, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali  marihuanu  i kokain korisnicima na području Grada Banjaluka i Gradiška.

Dokazi u ovoj akciji prikupljeni su dešiforovanjem aplikacije "Skaj".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana