Pritvoren vozač koji je "golfom" udario dječaka i roditelje

N.T.
Foto: SRNA

BIJELjINA - Peri Despotoviću koji je "golfom" naletio na maloljetnika (14) i njegove roditelje koji su mu pomagali nakon što ga je udarilo drugo vozilo, određen je pritvor u bijeljinskom Okružnom sudu.

Nakon ispitivanja tužilaštvo je predložilo i pritvarnje drugog vozača "audija A4" Dalibora Spasojevića koji je prvi naletio i udario mališana.

Kako je saopšteno iz bijeljinskog Okružnog suda, Despotoviću je pritvor određen zbog bojazni od bjekstva i bojazni remećenja javnog reda i mira ako bi bo pušten. On je osumnjičen za ugrožavanje javngo saobraćaja, a u vrijeme nesreće bio je pijan i u krvi imao oko 1.6 promila alkohola.

Pritvaranje Spasojeviča zatraženo je zbog bojazni da bi osumnjičeni mogao pobjeći i da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke i time ometati istragu. Njega takođe terete za ugrožavanje javnog saobraćaja.

Ova teška tragedija desila se utorak uveče i dječak je preminuo od povreda koje zadobio u nesreći, a njegovi roditelji su povrijeđeni. Obe nesreće desile su se u razmaku od svega nekoliko minuta. Prvo je  Spasojević "audijem" naletio na dječaka i pobjegao. Nesreću su vidjeli njegovi roditelji te su mu pritrčali u  pomoć, a tada je na njih i mališana "golfom" naletio Despotović koji je isto pobjegao. Kako je saopšteno iz Policijske uprave Bijeljina, sve se desilo utorak  oko 20.45 časova

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana