Pritvoren osumnjičeni za ubistvo u Sokocu

Nebojša Tomašević
Pritvoren osumnjičeni za ubistvo u Sokocu

ISTOČNO SARAJEVO - Stefanu Deliću zvanom Kurda iz Sokoca, kojeg terete za ubistvo Miroslava Milinkovića zvanog Bato, određen je jednomjesečni pritvor na prijedlog Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Pritvor je odredio postupajući sudija Okružnog suda u Istočnom Sarajevu.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, Deliću na teret stavljaju krivična djela teško ubistvo i nedozvoljeno posjedovanje oružja.

- Lice S.D.  je osumnjičeno da je 7. juna oko 18 časova u ulici Cara Lazara u Sokocu u blizini Spomen parka nakon kraće  prepirke iz  pištolja "CZ" pogodio M.M. i nanio mu povrede od kojih je to lice preminulo - saopštilo je tužilaštvo.

Navodeći inicijale, pojašnjavaju da je osumnjičeni Delić iz pištolja ispalio više hitaca prema Milinkoviću koji je, prilikom nailaska ulicom, zaustavio automobil "tiguan" u kojem se nalazio sa B.D. iz Sokoca, koji je sjedio na mjestu suvozača. Prema saopštenju tužilaštva, Milinković je po izlasku iz vozila krenuo prema Deliću koji je odmah zapucao na njega i pogodio ga. Napadnuti je tom prilikom uzvratio i usljed razmjene vatre Delić je pogođen u desno rame. Teško ranjeni Milinković je ubrzo pao pored vozila i usljed povreda je preminuo.

Kako su kazali u tužilaštvu navodeći inicijale, osumnjičeni Delić je nakon toga  zajedno  sa S.K. otišao do UO "Ajsberg“ u ulici Glasinačka, opština Sokolac, vlasništvo O.B, gdje predao  pištolj bratu D.B. koji je nakon preuzimanja oružje odbacio u blizini ugostiteljskog objekta.

Svi učesnici obračuna su poznati od ranije po krivičnim djelima, a Delić i Karadžić navodno su bliski Ognjenu Orašaninu zvanom Oras koji je u bjekstvu i koji se povezuje sa takozvanim "Škaljarskim kriminalnim klanom".

Milinković se povezuje  s auto mafijaškim grupama, a MUP RS je krajem decembra prošle godine protiv njega podnio izvještaj zbog sumnje da je u oktobru 2020. godine podmetnuo eksplozivnu napravu pod automobil "ford galaksi" koji je koristio Orašanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana