Pritvoren osumnjičeni za ubistvo starca u Koljanima kod Laktaša

N. T.
Pritvoren osumnjičeni za ubistvo starca u Koljanima kod Laktaša

BANjALUKA - Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Bogdanu Vajukiću (23) iz Laktaša osumnjičenom da je ubio Gojka Veselića (76) u njegovoj kući u Koljanima kod Laktaša i potom tijelo bacio u bunar.

Pritvor mu je određen zbog bojazni od uticaja na svjedoke, težine krivičnog djela i bojazni od uznemirenja javnosti.

Tužilaštvo Vajukića tereti da je zločin počinio 24. januara između 18.30 i 19.30. časova. Navodi se da je Vajukić nakon kraće svađe Veselića udario pesnicom više puta po glavi i tijelu i tako usmrtio. Terete ga da se narednog dana vratio do porodične kuće oštećenog te njegovo beživotno tijelo i bacio u bunar.

Vajukić je na dan zločina pokušao da opljačka Veselićeve komšinice Gordanu Božić i Danicu Stanić zbog čega je bio priveden. Tog dana policija je intervenisala i jer je maltretirao suprugu.

Ubistvo Veselića je otkriveno je dva dana po ubistvu, nakon što je njegova kćerka bezuspješno pokušala da ga pozove telefonom, pa je u utorak ujutro prijavila nestanak. Tad je otišla do očeve kuće i otkrila da je u nju provaljeno. Ubrzo je pronađeno tijelo Veselića, a policija je tada posumnjala na Vajukiću. On je priznao da je starca ubio, pa bacio u bunar. Obdukcija je pokazala da je Veselić brutalno pretučen. Nanesene su mu teške povrede glave, grudnog koša i unutrašnjih organa od čega je i preminuo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana