Pritvoren osumnjičeni za razbojništvo u hotelu "Bosna"

N. T.
Pretučeni Stipe Križanac
Foto: Ustupljena fotografija | Pretučeni Stipe Križanac

BANjALUKA - Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Dervišu Kablaru (37) iz Viteza zbog sumnje da je počinio razbojništvo u banjalučkom hotelu "Bosna".

Pritvor je određen i njegovom saučesniku Senijadu Miletiću  (30) koji je u bjekstvu, a njih dvojicu terete da su pretukli sugrađanina Stipu Križanca nakon zajedničkog konzumiranja narkotika u sobi hotela.

Tom prilikom osumnjičeni su od žrtve oteli 5.000 KM, a posvađali su se jer im on navodno nije htio platiti drogu. Pritvor je oobojici određen na prijedlog Okružnog tužilaštva, prijedlog pritvora upućen je Okružnom sudu u Banjaluci. Kablar je pritvoren zbog bojazni od uticaja na svjedoke i dokaze te ponavljanja djela, a Miletić zbog bojazni od bjekstva.

Obojici se na teret stravlja  razbojništvo i nanošenje teške tjelesne povrede, a Miletiću i neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

 - Osumnjičeni D.K. i M. S. su zajedno 5. marta oko 15 časova, u hotelu u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića u Banjaluci u namjeri da za sebe pribave protivpravnu imovinsku korist, fizički napali oštećenog K.S. i nanijeli mu tjelesne povrede po glavi i tijelu. Tom prilikom su od oštećenog oduzeli i prisvojili 5.000  maraka. Osumnjičeni M.S. je dan ranije oštećenom K.S. neovlašćeno prodao  supstance koje su proglašene za opojne droge - saopštilo je Okružno tužilaštvo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora  odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u  Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana