Pritvoren mladić zbog obljube djevojčice

Nebojsa Tomasevic
Pritvoren mladić zbog obljube djevojčice

BANjALUKA - Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor M.V. ( 31) iz Laktaša zbog osnovane sumnje da je obljubio djevojčicu.

Pritvor je određen na prijedlog banjalučkog Okružnog tužilaštva koje je saopštilo da osumnjičenog terete za krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina.

- Osumnjičeni je pomenuto krivično djelo počinio u vremenskom periodu od aprila do 19.09. ove godine na štetu četrnaestogodišnjakinje-sasapšteno je iz Tužilaštva.

  Dodaje se da je prijedlog za određivanje mjere pritvora  tražen zbog postojanja bojazni  da bi osumnjičeni boravkom na slobodi  mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

- Takođe pritvor je tražen zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti  krivično djelo, te iz vanrednih okolnosti  jer bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Prijedlog  za određivanje pritvora razmatrao je sudija za prethodni postupak Okružnog  suda u  Banjaluci, koji je donio rješenje o određivanju pritvora osumnjičenom - saopšteno je iz Okružnog tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana