Pritvor za švercera drogom sa potjernice Interpola

Nebojša Tomašević
Pritvor za švercera drogom sa potjernice Interpola

BANjALUKA – Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Filipu Živkoviću (24) iz Banjaluke koji je uhapšen u akciji „Specijal” zbog sumnje da se bavio švercom narkoticima.

Kako je saopšteno iz suda, navodeći inicijale, pritvor je određen zbog bojazni od bjekstva,  uticaja na dokaze, svjedoke ili saučesnike i prikrivače te bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Živković je uhapšen u nedjelju, a kako je saopšteno iz Okružnog tužilaštva sumnjiče ga da je  od marta 2023. do 9.jula  u Banjaluci neovlašteno prodavao i radi prodaje  držao marihuanu.

Kako  saznajemo za njim je bila i na snazi potjernica  Interpola Beograd zbog šverca narkoticima.  Navodno se krio u Srpskoj dva mjeseca kako bi izbjegao hapšenje po potjernici.

Prodavao je drogu na području Banjaluke pod lažnim imenom.

Prilikom hapšenja policija je pretresom jedne lokacije koju je koristio zaplijenilao oko 655 grama marihuane.

Kako je, navodeći inicijale, saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka osim narkotika u pretresima su pronađeni dvije digitalne vage, dva laptopa, mrvilica, te 2.750 evra i 210 KM za koji se sumnja da je pribavljen izvršenjem krivičnog djela, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Kako su rekli u policiji osumnjičeni  ima državljanstvo Srbije i BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana