Pritvor za Gojkovića i još dvojicu osumnjičenih

GS
Pritvor za Gojkovića i još dvojicu osumnjičenih

ISTOČNO SARAJEVO - Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Slavenu Gojkoviću, bivšem v.d. direktora JP "Šume Srpske, Strahinji Baševiću, v. d. direktora Šumskog gazdinstva "Romanija" Sokolac i Janku Golijaninu, bivšem v. d. direktora ŠG "Visočnik" Han Pijesak zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja.

Iz Okružnog suda saopšteno, uz navođenje inicijala svih osumnjičenih, je da je protiv ovog rješenja dozvoljena žalba u roku od 24 časa.

Prethodno je u Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu ispitano pet lica osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja 2020. godine, a za tri lica podnesen je prijedlog za određivanje pritvora.

Po naredbi Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, u ponedjeljak, 26. avgusta, vršeni su pretresi na više lokacija na području opština Sokolac, Han Pijesak, Rogatica i Višegrad, a uhapšeni su  Gojković, L.M, G.J. i Č.L, dok se direktor Šumskog gazdinstva (ŠG) "Romanija" Strahinja Bašević predao naredni dan Okružnom javnom tužilaštvu.

Pretresi su vršeni u okviru istrage Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu koja se odnosi na nezakonita postupanja odgovornih lica u preduzeću "Šume Republike Srpske" i šumskih gazdinstva "Romanija" sa Sokoca, "Sjemeć" iz Rogatice, "Visočnik" sa Han Pijeska i "Panos" iz Višegrada.

Osumnjičena lica terete da su tokom 2020. godine iskoristili svoj službeni položaj i ovlaštenja i tom prilikom nanijela štetu budžetu Republike Srpske, saopšteno je juče iz Okružnog javnog tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana