Pritvor Šipovljanu koji je dva puta pucao na sugrađanina

N.T.
Pritvor Šipovljanu koji je dva puta pucao na sugrađanina

BANjALUKA - Postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka predložio je određivanje pritvora Predragu Jeriniću (26) iz Šipova koji je osumnjičen za pokušaj ubistva sugrađanina V.O. (57).

Iz Tužilaštva je saopšteno da ga terete za pokušaj ubistva, nedozvoljnu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija i krađu.

- Osumnjičeni je 22. februara. 2021 godine . oko 17.15. časova i  15 jula oko 18.00.časova, u selu Stupna, opština Šipovo, pucao iz  puške u namjeri da liši života oštećenog V.O.  (57) iz Šipova. Tom prilikom oštećeni nije zadobio tjelesne povrede - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je osumnjičeni u julu 2021. godine, u selu Duljci, opština Šipovo  došao do kuće vlasništvo M.M. i iskoristio njegovo odsustvo  te pronašao i ukrao pušku.

- Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora   zbog  postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će  osumnjičeni ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo. O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u  Banjaluci- navodi se u saopštenju Tužilaštva.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana