Pritvor bivšem robijašu zbog prijetnji bratu, snahi i njihovoj djeci

G.S.
Pritvor bivšem robijašu zbog prijetnji bratu, snahi i njihovoj djeci

MOSTAR - Opštinski sud u Mostaru odredio je pritvor mještaninu Gordanu M. (53), kojeg terete da je svom bratu D.M., snahi D.M. i njihovoj maloljetnoj djeci prijetio da će ih pobiti te da je to radio čak i pred policajcima.

Pritvor, koji može trajati do mjesec dana, određen mu je na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Mostar, koje pedesettrogodišnjaka tereti za ugrožavanje bezbjednosti i nasilje u porodici.

"Osumnjičenom Gordanu M. stavlja se na teret da je 22. jula, oko 18 sati, u kući u Mostaru, pijan došao i u dnevnom boravku zatekao ukućane s kojima živi u zajedničkom domaćinstvu i to brata D.M., nevjestu D.M. i njihovih dvoje malodobne djece, pa je bez bilo kakvog povoda počeo galamiti, prijeteći da će ih sve pobiti", navode iz Kantonalnog tužilaštva Mostar.

Kako se dodaje, osumnjičen je i da je u jednom trenutku prišao i zamahnuo rukom u pravcu D.M., ali je nije udario.

"Sumnja se da se nakon toga obraćao bratovoj djeci, govoreći im da ne smiju zvati policiju, na što ga je D.M. opomenula da ne smije galamiti na djecu, nakon čega je osumnjičeni otišao u svoju sobu i rekao kako će svoju sobu zapaliti, da niko u njoj neće moći živjeti", pojasnili su iz Tužilaštva.

Terete Gordana M. i da je nastavio sa galamom i prijetnjom prema ukućanima da ne smiju zvati policiju, jer će ih u suprotnom sve pobiti.

"Nakon što je policija stigla na lice mjesta, osumnjičeni je, dok ga je policija odvodila, i dalje upućivao prijetnje govoreći im da će ih sve pobiti kad se vrati i da niko neće ostati živ, što je kod ukućana izazvalo strah i uznemirenje", istakli su iz Tužilaštva u Mostaru.

Tvrde da je Opštinski sud u Mostaru ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora Gordanu M., jer postoji bojazan da će ponoviti krivično djelo, a za koje se može izreći zatvorska kazna od tri godine zatvora ili teža.

"Osumnjičeni Gordan M. je povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog njih je izdržavao i zatvorsku kaznu u KPZ Mostar", naveli su iz Tužilaštva.

Kantonalno tužilaštvo Mostar najavilo je da, u saradnji sa policijom, nastavlja sa istragom u ovom predmetu s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, prenose Nezavinse

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana