Prikačio se za ''jak'' kabl: Ukrao više od 12 miliona

GS
Prikačio se za ''jak'' kabl: Ukrao više od 12 miliona

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu, Policijske stanice Ljubovija, uhapsili su N.J. (47) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela teška krađa i uništenje i oštećenje javnog uređaja, kao i izazivanje opšte opasnosti.

On se sumnjiči da se u okolini Ljubovije neovlašćeno priključio na elektroenergetsku mrežu na taj način što je razvukao kablove sa visokonaponskog voda u krug svog preduzeća u kojem je rudario kriptovalute i tako oštetio Elektrodistribuciju za više od 12.600.000 dinara.

Takođe je, kako se sumnja, neovlašćenim priključivanjem na elektromrežu uništio visokonaponske osigurače u vlasništvu Elektrodistribucije Loznica.

Kablovi koje je N.J., kako se sumnja, razvukao preko kruga preduzeća izazvali su požar koji su vatrogasci ugasili. Policija je u krugu preduzeća pronašla 252 uređaja za rudarenje kriptovaluta.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden tužiocu. Sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana