Prijeteći pištoljem iz tri marketa ukrao skoro 19.000 KM

Nebojša Tomašević
Prijeteći pištoljem iz tri marketa ukrao skoro 19.000 KM

BANjALUKA - Policija je u akciji "Strip" uhapsila R.M. iz Banjaluke zbog sumnje da je 26. juna opljačkao "Moj market" u banjalučkom naselju Starčevica, a istragom je utvrđeno da je počinio još dva razbojništva u kojima je prijeteći pištoljem oteo blizu 19.000 KM, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Iz Policijske uprave Banjaluka saopštili su da je akcija usmjerena na razotkrivanje krivičnih djela razbojništvo.

R. M. sumnjiče da je na području grada Banjaluka, 6. oktobra i 10. novembra 2023. godine, te 26. aprila ove godine uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja od radnika tri marketa ukupno ukrao 18.849 KM.

-Na osnovu naredbe dežurnog sudije Okružnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi R.M, te su tom prilikom pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela - kažu u Policijskoj upravi Banjaluka.

Takođe, na jednoj lokaciji na području Kotor Varoša pronađeni su i tokom uviđaja izuzeti odjevni predmeti i pištolj marke „Blow TR 17“ koje je uhapšeni koristio tokom izvršenja krivičnih djela, a potom bacio.

U toku je kriminalistička obrada R.M., koji će danas nakon završene kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana