Prijedorčanin optužen za šverc droge: Marihuanu prodavao po 50 KM i 100 KM

N. T.
Prijedorčanin optužen za šverc droge: Marihuanu prodavao po 50 KM i 100 KM

PRIJEDOR - Stefan Bilbija (23) iz Prijedora optužen je da je u ovom gradu 2021. prodavao marihuanu po cijeni od 50 KM i 100 KM.

Optužnicu protiv njega podiglo je prijedorsko Okružno tužilaštvo koje ga tereti da je počinio tri krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. 

Kako se navodi u optužnici, Bilbija je 4. januara 2021. oko 270 grama marihuane donio u stan u kome živi N. M. te je narkotike rasparčao u 45 vrećica u namjeri da ih prodaje za 50 KM po vrećici. 

Dalje se navodi da je od početka marta do početka maja 2021. godine narkotike u više navrata prodao P. Š. i S. M. po cijeni od 100 KM. 

Navodi se da je Bilbiju početkom jula zaustavila policija dok se vozio na motoru koji je vozio S. M. a kome je za 100 KM prodao marihuanu. 

Bilbija je uspio da skoči s motora i pobjegne. Terete ga da je u dvorištu napuštene kuće u ulici Vojvode Stepe Stepanovića u Prijedoru držao skriveno 390 grama marihuane, te 457 tableta ekstazija s likom Spužva Boba. 

On je na to mjesto u noći između 25 i 26. jula doveo K. V. i M. R. kako bi im prodao narkotike. 

Međutim, policija je otkrila štek te mu napravila sačekušu. Kada je došao i sagnuo se da uzme drogu policajci su ga osvijetlili baterijskom lampom. 

Bilbija je i tada uspio pobjeći, a predao se policiji tri dana kasnije. 

Pojedini svjedoci su tokom istrage kazali da je Bilbija marihuanu štekao iza zgrade C4 na Pećanima, odnosno iza fakulteta gdje se nalazi površina koja je zarasla i gdje skoro niko ne ide.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana