Prijedorčanin optužen da je supruzi i djeci prijetio dizanjem u vazduh

N.T.
Prijedorčanin optužen da je supruzi i djeci prijetio dizanjem u vazduh

PRIJEDOR - Prijedorčanin Đ. Dž. optužen je za porodično nasilje jer je prijetio maloljetnoj djeci i vanbračnoj supruzi R. G., kojima je govorio da će ih dignuti u vazduh. Jednom prilikom je pokušao da ženu udari flašom u glavu i da je udavi rukama.

Optužnicu proti njega podiglo je prijedorsko Okružno tužilaštvo, a potvrdio Osnovni sud u Prijedoru. Tim dokumentom Đ. Dž. terete da je od 10. do 17. jula ove godine ugrozio spokojstvo, duševno zdravlje vanbračne supruge R. G. te da je prijetnje upućivao i maloljetnoj kćerki i sinu.

Navedeno je da je 10. jula došao ispred kuće vanbračne supruge te govorio: "Ubiću te, sačekaću te pred kuhinjom, čekam te u 10 sati ispred kuhinje, kupiću benzin zapaliću kuću. Kad djeca izađu sve ću vas popaliti. Ku***, vučeš se po gradu, objaviću tvoje intimne slike". 

Te prijetnje je rekao i maloljetnom sinu. Dodaje se da je, nakon toga, optuženi 15. jula pozvao maloljetnu kćerku da dođe na mjesto u blizini kuće.

- Kada je ona došla, rekao joj: "Poruči mami da ću joj ispucati šaržer u čelo". Zbog toga se njegova maloljetna kćerka uznemirila i osjećala strah za sebe i majku - stoji u optužnici.

Dodato je da je zatim optuženi 16. jula ponovo rekao supruzi R. G. da će i nju i djecu zapaliti i dignuti u vazduh. Dan kasnije nakon tih prijetnji, kako stoji u optužnici, optuženi Đ. Dž. je susreo suprugu na ulici te pokušao da je udari pivskom flašom.

- Ona se izmakla i izbjegla udarac, a on ju je hvatio za vrat rukama te počeo da davi. Govorio je: "Ubiću te, zadaviću te. Sad si mi nadošla sama. Niko sada ne vidi šta ti radim". R. G. se uspjela oteti, optuženi ju je uhvatio za srebreni lančić, koji je strgao, a ona je pobjegla - stoji u optužnici, uz opasku da joj je psovao majku.
Tim dokumentom Đ. Dž. ja na teret stavljeno krivično djelo nasilje u po-rodici ili porodičnoj zajednici učinjeno prema supruzi i maloljetnoj djeci, za šta je predviđena kazna od dvije do deset godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana