Prijedorčanin koji je pod istragom zbog učešća u ubistvu Bašića ide u pritvor zbog droge

Nebojša Tomašević
Foto: Prijedor danas

BANjALUKA - Tužilaštvo BiH predložiće Sudu BiH da odredi pritvor Daliboru Railiću zvanom Dugi iz Prijedora koji je pod istragom kao mogući učesnik u teškom ubistvu načelnika kriminalističke policije Prijedor Radenka Bašića, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako saznajemo, njega Tužilaštvo BiH prvenstveno tereti da je bio dio  organizovane  kriminalne grupe koja je švercovala narkotike na području Gradiške.

- Pritvor za D. R. tužilac traži zbog bojazni od bjekstva, uticaja na svjedoke i dokaze, te opasnosti da bi na slobodi mogao ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto. Osumnjičeni se dovodi u vezu sa organizovanom kriminalnom grupom koja je djelovala na području Gradiške i drugih gradova. Ova osoba je  takođe pod istragom kao mogući učesnik u teškom ubistvu Bašića - pojasnio je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Pojasnio da će se istraga protiv D. R. vezana za ubistvo odvijati u saradnji sa partnerskim policijskim agencijama, a da osumnjičenog tužilaštvo prvenstveno tereti za organizovani kriminal i povezanost  s grupom koja je djelovala na području Gradiške.

Prema nezvaničnim informacijama, Railić se dovodi u vezu sa narko-grupom Dušana Lovrenovića koji je uhapšen u okviru akcije "Storidž 2".

Prema nepotvrđenim informacijama upravo se  obračun sa narko- mafijom na području Gradiške  navodi kao jedan od mogućih motiva ubistva Bašića.

Načelnik Sektora kriminalističke policije prijedorske Policijske uprave Radenko Bašić ubijen je u ponedjeljak, 21. marta, iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani.

Railić je ranije osuđivan, a juče je predat Okružnom tužilaštvu u Prijedoru u okviru istrage ubistva Bašića. Prema nezvaničnim informacijama, on je nakon predaje tužilaštvu poslije obrade pušten, ali ga je policija opet uhapsila. Nije saopštena njegova uloga u ovom zločinu niti drugi detalji.

Ranije iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopšteno da je u okviru istrage ubistva Bašića privedeno više desetina lica koji se mogu dovesti u vezu sa tim zločinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana