Prijedorčanin iz pet provala "izvukao" svega 63 KM

Nebojša Tomašević
Foto: Ilustracija

PRIJEDOR - Aleksandar Jeličić iz Prijedora optužen je za više provala u nekoliko objekata prijedorske Gradske tržnice u koje je uglavnom ulazio preko krova.

Međutim, u svojim pohodima uglavnom je ostajao kratkih rukava jer je u pet provala ukrao samo 63 KM i uspio da se "počasti" pivom.

Osim krađa, Jeličića terete da je pretukao poznanika Duška J. te oštetio automobil jedne sugrađanke.

Na optužnici se našao i njegov sugrađanin Ergin Šaćiri koji je polovinom avgusta 2020. godine sa Jeličićem učestvovao u krađi akumulatora iz kamiona. Šaćiri je robu kasnije prodao za 500 KM.

Optužnicu protiv njih podiglo je Okružno tužilaštvo u Prijedoru koje Jeličića tereti za više krivičnih djela i to tešku krađu, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i tjelesnu povredu. Šaćiriju je na teret stavljena jedna krađa.

Prema optužnici, Jeličić je sve provale počinio krajem 2017. i početkom 2018. godine. Kako se navodi, on je za dva mjeseca, provalio u nekoliko firmi u Gradskoj tržnici u Prijedoru. Prva na meti mu je bila mesnica "Papak", a lopov je u taj objekat dospio preko krova tržnice i ušao kroz prozor na kojem je razvalio rešetke.

Međutim, tu je ostao "kratkih rukava" pa je provalio u prostorije auto-škole "Dia Bod", ali i odatle je izašao praznih ruku. Dalje se navodi da je Jeličić u potrazi za plijenom provalio u kancelarije Gradske tržnice gdje je iz sefa ukrao 63 KM. Prilikom bijega i silaska s limenog krova, polomio je tendu od pleksiglasa na lokalu "Nais".

Prema optužnici, Jeličić se nakon loših rezultata krađe ponovo vratio u prostorije Gradske tržnice te opet provalio u mesnicu "Papak" gdje je iz frižidera ukrao veću količinu piva i mesnih proizvoda. Navodi se da je u mesnici popio pivo, a zatim je opet provalio u kancelarije Gradske tržnice odakle je izašao praznih džepova.

Jeličića još terete da je krajem oktobra 2019. godine u Prijedoru polupao BMW vlasništvo jedne žene. Na vozilu je kamenom razbio prednje i zadnje vjetrobransko staklo i otkinuo oba retrovizora.

Osim toga, na teret mu je stavljeno i da je pretukao Duška J. kojeg je napao sredinom aprila prošle godine u prostorijama Gradske tržnice Prijedor.

Kramp

Aleksandar Jeličić je odranije poznat policiji, a prije desetak godina su ga policajci zatekli kako pod dejstvom narkotika krampom udara po kiosku "Glasa Srpske" u Prijedoru. Tada je reagovala i hitna pomoć kako bi mu dali lijekove za smirenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana