Prijedor: Starija žena zadobila teške opekotine u požaru u romskoj zgradi

Srna
Prijedor: Starija žena zadobila teške opekotine u požaru u romskoj zgradi

PRIJEDOR - Starija žena zadobila je teške opekotine u požaru koji je izbio u romskoj kući u prijedorskom naselju Raškovac, izjavio je Srni rukovodilac akcije gašenja Miroslav Torbica.


On je naveo da su dojavu da gori stan u montažnoj zgradi u Ulici Muharema Suljanovića dobili u 11.07 časova.

“Zatekli smo požar u razbuktaloj fazi, a u hodniku stana jednu stariju ženu sa teškim opekotinama po cijelom tijelu”, rekao je Torbica.

Prema njegovim riječima, vatrogasci su obavili evakuaciju zgrade i Služba hitne pomoći preuzela je povrijeđenu ženu i pet lica koja su se nagutala dima.

“Požar je brzo ugašen intervencijom s tri mlaza. Prisutni su bili i pripadnici Policijske uprave /PU/ Prijedor koji sada vrše uviđaj. Uzrok požara utvrdiće inspektor i materijalna šteta biće naknadno procijenjena”, dodao je Torbica.

Iz PU Prijedor saopšteno je da su policijski službenici zajedno sa vatrogascima evakuisali oko 20 stanara ove zgrade i da je povrijeđena osoba prevezena na Univerzitetski klinički centar u Banjaluku.

Obaviješteno je Okružno javno tužilaštvo Prijedor i policijski službenica utvrđuju okolnosti nastanka požara.

U Prijedoru je prva romska zgrada izgrađena 2004. godine u Rudničkoj ulici, a druga, u kojoj je danas izbio požar, 2016. godine, obje u projektima stambenog zbrinjavanja Roma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana