Prijedor: Sahranjen dječak Ivan Kesar

Pero Špandić
Prijedor: Sahranjen dječak Ivan Kesar

Prijedor - Šestogodišnji Ivan Kesar iz prijedorskog naselja Urije, koji je u petak poginuo prilikom bezazlene dječije igre u porodičnom dvorištu kada se na njega iznenada obrušio zid sušnice, sahranjen je danas na gradskom groblju Pašinac.

Tuga i bol neutješnih roditelja i njegovog starijeg brata kao i rodbine nesrećnog dječaka, kome je život iznenada prekinut, dirnuli su svakog ko je prisustvovao Ivanovoj sahrani. Tragedija se dogodila kada se nesrećni dječak u petak igrao u dvorištu pored zida sušnice, koji je trebalo da bude srušen dan ranije, ali zbog vjerskog praznika Ilindana taj posao nije bio završen.

Prema riječima njegovog oca Mladenka Kesara, Ivan se igrao kod zida tako što je izbijao jednu od cigli i to u trenutku kada ga je baka, koja ga je čuvala, ispustila iz vida jer je otišla u kuću da ostavi oprani veš na sto.

Zid, visine metar i po, u jednom trenutku obrušio se i malenom Ivanu nanio teške tjelesne povrede po glavi, od kojih je preminuo.

Kada je čula lupanje koje je izazvalo obrušavanje zida, baka je istrčala iz kuće i pod ruševinom ugledala dječaka koji je bio bez svijesti.

Nesrećnom dječaku ni u prijedorskoj bolnici nije bilo pomoći, te je preminuo od zadobijenih povreda i velikog krvarenja.

Niko nije ni pomišljao da bi se ovako nešto moglo dogoditi, jer nije bilo nikakvih naznaka da bi se zid mogao srušiti.

O ovom slučaju obaviješten je i dežurni tužilac, koji je konstatovao da se radi o zadesnoj smrti.

Škola

Kako je ispričala najbliža rodbina, Ivan Kesar, koji je u septembru trebalo da krene u prvi razred osnovne škole, bio je veselo dijete sklono igranju majstorskih zanata. To ga je najvjerovatnije i navelo da iz zida izvadi kobnu ciglu, poslije čega se na njega obrušio zid.

Ivan je, prema riječima porodice, poginuo u 13.15 časova, u isto vrijeme kada se i rodio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana