Prijavljeni zbog 780.000 KM duga za poreze i doprinose na plate radnika

Nebojša Tomašević
Prijavljeni zbog 780.000 KM duga za poreze i doprinose na plate radnika

ZVORNIK – Dvije odgovorne osobe Doma zdravlja u Vlasenici osumnjičene su da nisu uplatile 780.000 KM obaveznih doprinosa i poreza na lična primanja zaposlenih radnika, čime su počinili krivična djela povreda osnovnih prava radnika i utaja poreza, saopštila je danas Policijska uprava Zvornik.

U PU Zvornik  navode da su pripadnici Sektora kriminalističke policije, odnosno Odjeljenja za privredni kriminalitet podnijeli izvještaj protiv odgovornih lica Javne zdravstvene ustanove o počinjenim krivičnim djelima.

-Jedno odgovorno lice Javne zdravstvene ustanove je osumnjičeno da nije izvršilo uplatu obaveznih doprinosa i poreza na lična primanja zaposlenih radnika, i to za poreski period od 1. januara 2016. godine do 31. decembra 2017.  Ukupan iznos dugovanja iznosi više od 600.000 KM- navodi se u saopštenju.

Dodaju da i  drugu odgovornu osobu terete da nije izvršila uplatu obaveznih doprinosa i poreza na lična primanja zaposlenih radnika i to za isti period.

- Ukupan iznos dugovanja iznosi preko 180.000 maraka. Radnici su ostali uskraćeni ili su im potpuno oduzeta osnovna prava iz radnog odnosa - navodi se u saopštenju policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana