Prijavljen da je nazakonitim zapošljavanjem firmu iz Vlasenice oštetio za 33.000 KM

Srna
Prijavljen da je nazakonitim zapošljavanjem firmu iz Vlasenice oštetio za 33.000 KM

ZVORNIK - Zvornička policija podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu izvještaj protiv D.K. iz Vlasenice zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja, oštetivši vlaseničko javno preduzeće za 32.960 maraka.

Iz Policijske uprave Zvornik saopšteno je da je D.K. osumnjičen da je u svojstvu odgovornog lica javnog preduzeća u Vlasenici iskoristio službeni položaj i ovlašćenja, te bez sprovođenja javnog konkursa primio u radni odnos na neodređeno vrijeme jednu osobu iz Vlasenice sa kojom je 2017. godine nezakonito zaključio ugovor o radu na neodređeno vrijeme.

Tom licu je na osnovu ugovora obračunato i isplaćeno oko 20.660 KM, na ime svih zaostalih plata za period od decembra 2013. do aprila 2017. godine iako u tom periodu nije bilo radnik oštećenog preduzeća.

Za isto lice su na ovaj iznos neto plata obračunati i isplaćeni porezi i doprinosi nadležnim fondovima u iznosu od oko 12.300 KM, na osnovu čega je tom licu protivpravno povezan radni staž za cijeli period kada nije bilo u radnom odnosu u ovom preduzeću, pa je time javno preduzeće oštećeno za 32.960 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana