Direktor „Banje Dvorovi“ osumnjičen da je budžet Bijeljine oštetio za oko 300.000 KM

Jasmina Salopek
Direktor „Banje Dvorovi“ osumnjičen da je budžet Bijeljine oštetio za oko 300.000 KM

BIJELjINA – Protiv direktora „Banje Dvorovi“ Milorada Zekića podnesen je izvještaj tužilaštvu zbog sumnje da je budžet grada Bijeljina oštetio za više od 300.000 maraka, saznaje „Glas Srpske“.

Iz Policijske uprave Bijeljina saopštili su, navodeći inicijale,  da je osumnjičeni počinio krivična djela nezakonito postupanje u privrednom poslovanju i obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti.

-Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini dostavljen je izvještaj protiv M.Z. o počinjenim krivičnim djelima nezakonito postupanje u privrednom poslovanju i obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti.Odgovorno lice u javnoj ustanovi u Bijeljini čiji su inicijali M.Z. prijavljeno je tužilaštvu zbog pričinjene štete gradskom budžetu veće od 300.000 KM - saopšteno je iz bijeljinske Policijske uprave.

Osumnjičeno lice je, dodaju, od 2018. do 2022. godine dio namjenskih sredstava, predviđenih za investicije trošilo protivno njihovoj namjeni, a kreditna sredstva koristilo za davanje pozajmica pojedinim pravnim licima sa kojima je ustanova imala poslovne odnose.

-Lice M.Z. nije izmirivalo dospjele rate kredita, pa je davalac kredita naplatu anuiteta vršio od jemca, grada Bijeljina. Gradu je na ovaj način pričinjena šteta od 300.000 KM - naveli su u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana