Prijava zbog omalovažavanja Srpske i srpskog naroda

Nebojša Tomašević
Prijava zbog omalovažavanja Srpske i srpskog naroda

DOBOJ - Policija istražuje ko je pisao uvredljive komentare na „Fejsbuk“ stranici RTRS-a i Srbe i Hrvate nazvao genocidašima, te naveo da su Srbi iz Srpske ratni zločinci, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Iz Policijske uprave Doboj saopšteno je da im je utorak prijavljeno da su na „Fejsbuk“ stranici javnog medijskog servisa Republike Srpske uočeni komentari  kojima se vrijeđa i grubo omalovažava  Republika Srpska i njeni narodi. 

Kako saznajemo, sa „Fejsbuk“ profila sa imenom Šemsudin Mehmedović napisano je da su Srbi i Hrvati genocidaši, a sa profila sa imenom Omer Hodžić da su Srbi iz Republike Srpske ratni zločinci.

Iz PU Doboj saopšteno je da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela povreda ugleda Srpske i njenih naroda.

- Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj preduzimaju neophodne mjere i radnje u cilju dokumentovanja navedenog predmeta,  nakon čega će nadležnom Tužilaštvu biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv svih lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem-rekli su u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana