Prijava protiv devet osoba zbog zloupotreba u postupku javnih nabavki

Srna
Prijava protiv devet osoba zbog zloupotreba u postupku javnih nabavki

DOBOJ- Policijska uprava Doboj dostavila je izvještaj dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu protiv devet lica osumnjičenih da su iskoristila službeni položaj i prekoračila granice službenog ovlašćenja u postupku javnih nabavki za privredno društvo iz Teslića.

Riječ je o licima čiji su inicijali S.O. iz Banjaluke, te S.P, B.K, M.B, D.K, M.B, Đ.G, M.Đ. i M.S, svi iz Teslića, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Policija sumnjiči S.O. i S.P. za krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja tako što su kao odgovorna lica u privrednom društvu iz Teslića, u postupku javne nabavke na nedozvoljen način pozvala izvođače radova da dođu u prostorije tog privrednog društva sa otvorenim ponudama, pri čemu su znala da je termin zvaničnog otvaranja ponuda dva dana kasnije.

Lica B.K, M.B, D.K, M.B, Đ.G, M.Đ. i M.S. osumnjičena su za krivično djelo zloupotreba u postupku javnih nabavki, jer su kao odgovorna lica u privrednim društvima koja zastupaju u privrednom poslovanju i u postupku javne nabavke na nedozvoljen način dogovarala sa ostalim ponuđačima, tako što su dva dana prije zakazanog termina za otvaranje ponuda, zatečena u prostorijama privrednog preduzeća koje zastupaju prvooptuženo i drugooptuženo lice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana