Prevrnuo se čamac sa migrantima na Drini, u toku potraga za nestalima

Tanjug
Prevrnuo se čamac sa migrantima na Drini, u toku potraga za nestalima

BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da se tokom noći na Drini prevrnuo čamac sa iregularnim migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu rijeku, kao i da je u toku intenzivna potraga za nestalim migrantima.

-Jutros, oko pet časova Graničnoj policiji Ljubovija prijavljeno je od strane Graničnih organa BiH, kao i od jednog meštanina, da se tokom noći na Drini prevrnuo čamac sa iregularnim migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu reku između mesta Drlača u opštini Ljubovija i Orlice u opštini Zvornik - rekao je on.

Odmah po prijavi, na lice mjesta upućeni su pripadnici policije i Sektora za vanredne situacije i trenutno se intenzivno pretražuje rijeka i priobalje, saopštio je MUP.

Prema riječima migranata koji su došli do obale, u čamcu je bilo oko 25 osoba, a policija i vatrogasci-spasioci zatekli su na obali 18 osoba od kojih je troje dece.

-Osim pripadnika Policijske stanice Ljubovija i Sektora za vanredne situacije, u pretrazi učestvuju i pripadnici Stanice granične policije Ljubovija i Regionalnog centra granične policije prema BiH, a očekuje se i dolazak pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije MUP Srbije u cilju pronalaska ostalih iregularnih migranata - izjavio je ministar Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana