Preventivne i represivne aktivnosti u suzbijanju zloupotrebe droge

Srna
Foto: Arhiva

BANjALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe opojnih droga i nezakonite trgovine drogama da će nastaviti sa preventivnim i represivnim aktivnostima, kao i podizanju svijesti građana o štetnosti upotrebe i konzumiranja, te posljedicama koje upotreba droga nosi.

MUP Republike Srpske preventivnim aktivnostima na sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga obilježava ovaj dan, a jedan od ciljeva je podizanje svijesti o štetnom djelovanju i posljedicama koje nastaju konzumiranjem droge, te važnosti rane intervencije i pružanja podrške i pomoći osobama koje koriste drogu.

Kampanja se sprovodi u saradnji sa Komisijom za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga, te će se u osnovnim i srednjim školama nastaviti sa organizovanjem edukativnih predavanja za učenike sa ciljem upozoravanja na štetnosti koje nosi konzumacija droge, ali i posljedice nezakonite trgovinom drogom, saoppteno je iz MUP-a Republike Srpske.

To ministarstvo prošle godine je otkrilo 2.681 slučaj u oblasti droga, od čega 403 krivična djela i 2.278 prekršaja zloupotrebe droge.

Organizovane su 54 operativne akcije, od kojih je 12 međunarodnog karaktera kojima je otkriveno i razbijeno više organizovanih kriminalnih grupa, kao i pet laboratorija za proizvodnju droge, navodi se u saopštenju.

Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe opojnih droga i nezakonite trgovine drogama obilježava se 26. juna. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana