Prevaranti iz Čačka i Skoplja ojadili i Banjalučanina i Mrkonjićanina za 13.000 KM

GS
Prevaranti iz Čačka i Skoplja ojadili i Banjalučanina i Mrkonjićanina za 13.000 KM

BANjALUKA - Prevaranti iz Skopja Džezair Azir (66) i njegov sin Ramiz Azir (29) osumnjičeni su da su sa Pravoslavom Nikitovićem iz Čačka (72) prevarili Banjalučanina za 5.000 maraka i osobu iz Mrkonjić Grada za 8.000 maraka glumeći da su imali saobraćajnu nezgodu i da im hitno treba pomoć, javile su „Nezavisne“.

Oni su osumnjičeni i da su  prevarili oštećenog iz Novog Grada za 1.900 evra, a policija je prilikom ispritivanja došla do saznanja je da je Džezair, i u aprilu 2019. godine i avgustu 2016. godine, na sličan način ojadio osobu iz Novog Grada za 3.620 KM i Prijedorčanina za 11.750 KM.

Njih su juče uhapsili službenici Policijske uprave Banjaluka, na osnovu raspisane potrage od 19.juna 2019. godine zbog postojanja osnova sumnje da su na području Banjaluke počinili dva krivična djela prevara.

Policija je, navodeći incijale, saopštila da su oni osumnjičeni da su u martu i aprilu 2019. godine, dovodeći oštećene u zabludu da im pomognu u vezi sa saobraćajnom nezgodom koju su navodno imali, simulirajući da ne znaju jezik i da ne poznaju valutu koja se koristi u Srpskoj, od oštećenih tražili novac na uvid.

- Nudili su im zauzvrat skupocjene predmete i pomoć oko zaposlenja u inostranstvu, oštetivši na taj način lice iz Banjaluke za iznos od 5.000 i lice iz Mrkonjić Grada za iznos od 8.000 maraka - navode u policiji.

Nezvanično, nekima su davali „zlatni sat“ ili neke druge predmete za novac koji im navodno hitno treba a od nekih su tražili da vide kako izgleda novac koji se koristi,  koji bi od oštećenog koji im donese na uvid, na prevaru stavljali u neseser.

Kako navode u policiji, završen je pretres „audija“ kojeg su koristili osumnjičeni a pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

-Sve mjere i radnje u okviru ovog predmete preduzete su u saradnji sa dežurnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci - navode iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana