Prevarant dobio četiri mjeseca zatvora zbog 20 evra

N.T.
Prevarant dobio četiri mjeseca zatvora zbog 20 evra

PRIJEDOR - Osnovni sud u Prijedoru osudio L.S. (38) iz Prijedora na četiri mjeseca zatvora jer je prevario G.E. za 20 evra koje je od njega posudio i nikad mu ih nije vratio.

U presudi se navodi da je L.A. 3. juna 2018. godine došao do kuće oštećenog G.E, lažno se predstavio da je njegov komšija i zatražio da mu posudi 20 evra da plati cijepanje drva.

- Obećao mu je da će mu novac vratiti dok podigne sa banke, nakon čega više nije dolazio do oštećenog da mu vrati novac. Optuženi je tako u namjeri da za sebe pribavi protivpravnu imovinsku korist male vrijednosti lažnim prikazivanjem činjenica doveo je drugog u zabludu i time ga naveo da na štetu svoje imovine nešto učini-navodi se u presudi koju je objavio sud.

Optuženi L. S. presudom je obavezan da G.E. nadoknadi štetu i isplati  39 KM te da plati 300 KM sudskog postupka. To je dužan da plati u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

U presudi se navodi da je L. S. više šuta osuđivan i da se trenutno nalazi na izdržavanju  zatvorske kazne u Kazneono-popravnom zavodu u Banjaluci.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana