Prevara u Prijedoru: "Skidala" crnu magiju pa uzela zlato i 200 maraka

N.T.
Prevara u Prijedoru: "Skidala" crnu magiju pa uzela zlato i 200 maraka

PRIJEDOR - Alija B. iz Zenice uhapšena je zbog sumnje da je na prevaru od jedne Prijedorčanke uzela 200 KM i zlatni nakit kako bi navodno s nje skinula „crnu magiju", potvrđeno je „Glasu Srpske".

Sve se desilo 20.decembra kada je osumnjičena došla na vrata četrdesetjednogodišnje Prijedorčanke te joj rekla da se bavi gatanjem.

- Ona je ženu nekako ubijedila da je na nju neko „bacio" crnu magiju i da joj ona može pomoći da se toga riješi. Ta vračara je rekla ženi da je za usluge najbolje da joj osim u novcu plati i u zlatu. Ona joj je povjerovala i dala joj novac i zlato - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je tek nakon nekog vremena žena shvatila da je prevarena pa je odlučila da slučaj prijavi policiji.

Iz Policijske uprave Prijedor, saopšteno je da im je  26. decembra prijavljen ovaj slučaj.

- Lice iz Prijedora je navelo da je 20. decembra prevareno od strane nepoznate ženske osobe kojoj je usljed obmanjivanja dala zlatni nakit i novac. Postupajući po prijavi policijski službenici došli su do saznanja da se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela prevara može dovesti A.B. iz Zenice, koja je istog dana pronađena i lišena slobode. Kriminalističkom obradom utvrđeno  da je osumnjičena u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi od oštećenog lica, za lažno obećanje vračanja,  uzela novac i zlatni nakit-  navodi se u saopštenju policije.

Iz PU Prijedor apeluju na građane da budu oprezni ne daju novac nepoznatim osobama koja im daju lažna obećanja, te da eventualnu prevaru što prije prijave. Ovakvi slučajevi nažalost nisu rijetki i  građani često nasijedaju na lažne priče o skidanju crne magije. Često na meti budu starije osobe koje prevaranti ubijede da će se nešto loše desiti članovima njihovih porodica, ako im ne skinu "crnu magiju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana