Pretresi u Sarajevu, na meti načelnik opštine Stari Grad

GS
Foto: Kliks

SARAJEVO - Pripadnici policijskih agencija jutros su počeli pretrese na nekoliko lokacija u Sarajevu, a prema saznanjima „Dnevnog Avaza“ među osumnjičenima je načelnik sarajevske opštine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Kako nam je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, akcija se sprovodi po naredbi Suda BiH u saradnji sa Kantonalnim sudom u Sarajevu i Evropolom, a pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva BiH i Tužilaštva Kantona Sarajevo.

-Pripadnici policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo više pretrese na više lokacija u Kantonu Sarajevo zbog krivičnih djela orgaizirani kriminal, zloupotreba položaja, primanje i davanje dara i pranje novca - kazala nam je portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Nezvanično, javlja Kliks pretresaju se objekti koje koristi porodica Ibrahima Hadžibajrića, te prostorije Opštune Stari Grad.

Prema nezvaničnim saznanjima Kliksa, u akciji "Start" pretreseno je oko 20 objekata na području Kantona Sarajevo, a osim Hadžibajrića, osumnjičeno je još 10 osoba.

U akciji je učestvovalo oko 100 policajaca.

Akcija se odvija pod kodnim imenom "Start", a prema nezvaničnim informacijama federačlnih medija, dio informacija istražioci su dobili putem dešifrovanja aplikacije „Skaj“.

- Po okončanju svih aktivnosti biće više informacija - rečeno je iz Tužilaštva KS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana